Успешно завршена дводневна међународна конференција „Ка заједничкој европској будућности Балкана: историјски и савремени погледи на регионалну сарадњу“

13/06/2022.

Успешно завршена дводневна међународна конференција „Ка заједничкој европској будућности Балкана: историјски и савремени погледи на регионалну сарадњу

Амбасада Републике Француске у сарадњи са партнерима, била је иницијатор дводневне међународне конференције под називом: Ка заједничкој европској будућности Балкана: историјски и савремени погледи на регионалну сарадњу.

Конференција је одржана 9. и 10. јуна 2022. године у Народној библиотеци Србије.

Учесници конференцији били су професори, научни радници и стручњаци из Француске, Србије, Турске, Аустрије, Албаније, Немачке, Босне и Херцеговине. Излагања и дискусије отвориле су важна питања о историји, културним и политичким везама, као и будућој сарадњи између ЕУ и Западног Балкана.

Управник Народне библиотеке Србије, др Владимир Пиштало, обратио се на отварању конференције речима добродошлице и подршке. Он је подсетио на важну улогу институција у ширењу културне дипломатији на Балкану о чему сведоче добри резултате Народне библиотека Србије на пољу међународне сарадње, у региону и шире.

Facebook
Twitter
Email
Skip to content