Свечанa доделa награде „Десанка Максимовић“ за 2021.

17. 05. 2021. године

Задовољство нам је да вас позовемо да 17. маја, у 12 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на Свечану доделу награде „Десанка Максимовић“ за 2021. годину која је припала Саши Радојчићу.

Учесници:
др Владимир Пиштало, в. д. управника Народне библиотеке Србије,
др Светлана Шеатовић, управница Задужбине „Десанка Максимовић“ и председник Жирија за награду „Десанка Макмсимовић“,
Саша Радојчић, лауреат,
и Миона Марковић, драмска уметница која ће казивати стихове Десанке Максимовић.

Награда се традиционално додељује у Бранковини, у Ваљеву, али се због тренутне епидемиолошке ситуације ове године догађај реализује у националној библиотеци.

Свечана додела награде „Десанка Максимовић“ може се пратити и онлајн уживо преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије.

Саопштење Задужбине „Десанка Максимовић“

 

ЗАДУЖБИНА „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“


Скерлићева 1, Београд 011/2458-033
zad-d-m@testnbs.dev-holistic.com zdm.nb.rs

Свечана додела награде „Десанка Максимовић“ за 2021. годину

У Атријуму Народне библиотеке Србије, 17. маја, у 12 сати, биће одржана Свечана додела награде „Десанка Максимовић“ за 2021. годину која је припала Саши Радојчићу.

Учесници: др Владимир Пиштало, в. д. управника Народне библиотеке Србије, др Светлана Шеатовић, управница Задужбине „Десанка Максимовић“ и председник Жирија за награду „Десанка Макмсимовић“, Саша Радојчић, лауреат, и Миона Марковић, драмска уметница која ће казивати стихове Десанке Максимовић.

На свечаности ће бити представљене и Изабране песме Томислава Маринковића, добитника награде за 2020. годину, и зборник Поезија Војислава Карановића, добитника награде за 2019. годину. Изабране песме објављене су у суиздаваштву Задужбине „Десанка Максимовић“ и Народне библиотеке Србије. Зборник радова о поезији Војислава Карановића, настао поводом научног скупа одржаног 16. 11. 2020. године, објављен је у суиздаваштву Задужбине „Десанка Максимовић“, Народне библиотеке Србије и Института за књижевност и уметност.

Свечана додела награде „Десанка Максимовић“ може се пратити и онлајн уживо преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије.

Facebook
Twitter
Email
Skip to content