Разговор поводом објављеног романа „Моје” Срђана В. Тешина (Архипелаг, 2019)

Учествују:
Гојко Божовић,
Мила Гавриловић,
Јелена Маринков
Срђан В. Тешин.
Модератор: Милена Ђорђијевић.


17.12.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан.
Добро дошли!

Задовољство нам је да вас позовемо да 17. децембра, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на разговор поводом објављеног романа Моје Срђана В. Тешина (Архипелаг, 2019).


Учествују: Гојко Божовић, Мила Гавриловић, Јелена Маринков и Срђан В. Тешин.
Модератор: Милена Ђорђијевић
.

Роман Моје прати троје људи различитих људских и књижевних судбина, у различитим тренуцима, вођених различитим мотивима, који су донели одлуку да одустану од песништва. Та је одлука пресудно утицала на све њихове будуће изборе.

У роману се преплићу породичне и књижевне историје, друштвена историја друге Југославије и савремене околности, деведесете године и изгубљено време читаве једне генерације, личне и друштвене драме, биографије и имагинација, машта и чињенице, аутофикција и узбудљива прича.

Потрага за ишчезлим песницима суочава нас са временом које није окончано и са догађајима који и даље учествују у нашим животима.

Срђан В. Тешин (Мокрин, 1971) студирао је филозофију и комуникологију, а дипломирао на поетици кратке приче. Аутор је једанаест књига и приређивач шест антологија кратких прича. Важнији наслови: Антологија најбољих насловаКроз пустињу и прашинуКуварове клетве и друге гадостиИспод цртеПриче с Марса и Гори гори гори.

Добитник је награде „Борислав Пекић”, Награде Друштва књижевника Војводине за књигу године и Медаље културе за мултикултуралност и интеркултуралност Завода за културу Војводине. Проза му је превођена на десетак европских језика.

Заступљен је у домаћим и иностраним антологијама и изборима из српске савремене књижевности. Његова прича “Where Is Grandma, Where Do You Think She Hides?” из збирке Приче с Марса уврштена је у Антологију најбоље европске приче америчко-енглеско-ирског издавача Dalkey Archive Press.

Добро дошли!

Facebook
Twitter
Email
Skip to content