Предавање „Егзегеза Достојевског: земаљски лик и Вечна Истина“ Предавач др Лазар Милентијевић

Реч је о првом у низу мини-циклуса предавања поводом 200 година од рођења Ф. М. Достојевског којим национална библиотека уједно обележава и Дан словенске писмености

21. 05. 2021. године
Башта Центра словенских култура Народне библиотеке Србије
(некадашња Кафе-књижара)

Позивамо вас да дођете 21. маја 2021, у 18 сати, у башту Центра словенских култура (некадашња Кафе-књижара) Народне библиотеке Србије на предавање „Егзегеза Достојевског: земаљски лик и Вечна Истина“ које ће одржати др Лазар Милентијевић.

Реч је о првом у низу мини-циклуса предавања поводом 200 година од рођења Ф. М. Достојевског којим национална библиотека уједно обележава и Дан словенске писмености.

Предавање „Егзегеза Достојевског: земаљски лик и Вечна Истина“ позабавиће се Достојевским као исконским руским писцем и његовим светоназором који сведочи о изразито метафизичкој димензији света. За Достојевског права стварност се не своди на текуће и постојеће ствари, већ се у историјској стварности уочава невидљива реалност у којој се крије онтолошка суштина.

Сви заинтересовани који нису у могућности да физички присуствују предавању, биће у прилици да га испрате уживо онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије као и у одложеном термину преко јутјуб канала.

Лазар Милентијевић (1992) је филолог, доцент на Филозофском факултету Универзитета у Новом Саду. Године 2011. уписао се на основне академске студије на Филолошком факултету у Београду, на катедри за руски језик, књижевност и културу. После треће године основних студија проглашен је за студента генерације. Дипломирао је 2015. године са просечном оценом 9.91 . Мастер и докторске академске студије завршава са просеком 10.00. Предмет његовог интересовања је руска религиозно-филозофска мисао која је одредила правац развоја руске књижевности.

Програм се одржава у оквиру Центра словенских култура Народне библиотеке Србије, основаног под покровитељством Форума словенских култура и Министарства културе и информисања Републике Србије, и има за циљ да се, кроз предавања, радионице, изложбе, филмске пројекције, тематске клубове и друге сродне активности и пројекте, направи још једна важна спона међу словенским културама.
Добро дошли!

Facebook
Twitter
Email
Skip to content