Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост научни саветник, директор Археолошког института у Београду и руководилац пројекта Виминацијум Миомир Кораћ

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

22. 07. 2021. године
На локалитету Косанчић венац – Народна библиотека Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 22. јула, у 19 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевника и других истакнутих стваралаца под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост др Миомир Кораћ, научни саветник, директор Археолошког института у Београду и руководилац пројекта Виминацијум.

Поред др Миомира Кораћа, Народна библиотека Србије угостиће и историчарку уметности др Јелену Анђелковић (модераторка), археолога др Илију Данковића и антрополога др Илију Микића који ће из угла различитих научних дисциплина говорити о Виминацијуму, римском граду и легијском војном логору, о истраживањима његове материјалне и духовне културе, становништву као и примени најсавременијих метода даљинске детекције, геофизике, дигитализације и 3Д визуализације.

Сви заинтересовани који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Facebook
Twitter
Email
Skip to content