Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост књижевник, професор и преводилац Милисав Савић

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

30. 09. 2021. године
АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 30. септембра 2021, у 18 сати, у АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост књижевник, професор и преводилац Милисав Савић.

Милисав Савић, доајен српске књижевности, представиће се публици на Косанчићевом венцу читањем своје прозе по избору и разговараће на теме инспирисане најновијим остварењима, романом Пепео, пена и шапат и књигом интервјуа Бандит и профеоср: о Милошу Црњанском, о животу у паклу, рају и у чистилишту, одбрани литературе и о литератури као луксузном бренду.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

Сви заинтересовани који нису у могућности да дођу у Атријум Народне библиотеке Србије, програм могу пратити уживо и онлајн преко званичне Фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко Јутјуб канала.

– Писац у библиотеци, Вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије !

Facebook
Twitter
Email
Skip to content