Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гост академик и књижевник Душан Ковачевић

22. 05. 2021. године

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, у суботу, 22. маја, у 18 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чији је гост академик и књижевник Душан Ковачевић.

Најзначајнији савремени српски драмски писац и акадмемик Душан Ковачевић представиће се публици на Косанчићевом венцу као песник и том приликом читаће песме из своје нове књиге Ја то тамо певам (Лагуна, 2020).
Говориће о успоменама на околности под којима су песме из ове необичне збирке настале, о глумцима, певачима и кантауторима који су их интерпретирали, као и о временима у којима су стваране.
Поред наведеног, Душан Ковачевић ће читати и песме из рукописа.

Гости програма биће и глумци Љиљана Драгутиновић и Милан Цаци Михаиловић.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

За све заинтересоване који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Facebook
Twitter
Email
Skip to content