Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гошћа књижевница Милена Марковић

10. 05. 2021. године

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 10. маја, у 18 сати, на локалитет на Косанчићевом венцу, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чија је гошћа књижевница Милена Марковић.

Модератор програма је новинар и публициста Небојша Грујичић.

Током вечери, књижевница Милена Марковић читаће своја дела у рукопису, као и објављену поезију, и говориће о својој уметности у настајању.

За све заинтересоване који нису у могућности да дођу на локалитет на Косанчићевом венцу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.

Добро дошли у Народну библиотеку Србије на Косанчићевом венцу!

Facebook
Twitter
Email
Skip to content