Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу – гошћа књижевница Маша Дабић

Уживо на Facebook налогу Народне библиотеке Србије

17. 09. 2021. године
У Атријуму Народне библиотеке Србије

Задовољство нам је да вас позовемо да дођете, 17. септембра, у 17 сати, у Атријум Народне библиотеке Србије, на циклус гостовања наших еминентних књижевних и других уметничких стваралаца који представљају своја нова, јавности још непозната уметничка остварења, под називом Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу, чија је гошћа преводитељка, професорка и књижевница која живи у Бечу Маша Дабић.

Маша Дабић представиће се публици читањем одломака из својих прозних остварења по избору и говориће о могућностима и границама међуљудске и психотерапеутске комуникације, о ратним траумама, о животу избеглица у Бечу, о превођењу и о језику.

Модератор разговора је Милена Ђорђијевић.

Сви заинтересовани који нису у могућности да дођу, програм се може пратити уживо и онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије, као и у одложеном термину – преко јутјуб канала.

– Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу обнављају се у години када се обележава осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату. Циклус се обнавља са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, те упознавања публике са делима у настајању наших најзначајнијих уметника. На тај начин, Косанчићев венац постаје простор сећања, обнове и стварања.


Добро дошли у Народну библиотеку Србије!

Facebook
Twitter
Email
Skip to content