Oтварање двадесет друге изложбе фотографија „Примењена носталгија: Београд – Праг”

Министарство за европске интеграције

АТРИЈУМ Народне библиотеке Србије

25/11/2022.

Позивамо Вас на свечано отварање двадесет друге изложбе фотографија „Примењена носталгија”, коју организује Министарство за европске интеграције поводом чешког председавања Савету Европске уније, у петак, 25. децембра 2022. године, у 10 сати, у АТРИЈУМУ Народне библиотеке Србије.

Изложбу ће отворити Тања Мишчевић, министарка за европске интеграције, Емануеле Жиофре, шеф Делегације ЕУ у Републици Србији, Томаш Кухта, амбасадор Чешке у Србији и др Владимир Пиштало, управник Народне библиотеке Србије.

Снежана Крстић, ауторка из Србије, боравила је у Прагу и фотографисала места, догађаје, сцене и људе који су је подсетили на Београд. У исто време, аутор из Чешке, Давид Тешински, посетио је Београд и фотографисао град и његове житеље објективом носталгичног фотографа. Фотографије које су направили Давид и Снежана чине изложбу Примењена носталгија.

Пројекат „Примењена носталгија“ замишљен је као серија заједничких изложби фотографија два фотографа, једног из Србије и једног из земље председавајуће ЕУ. Основна идеја је да се и на овај начин унапреди културна размена између двеју земаља, као и да се промовишу европске вредности и сарадња Србије са државама чланицама ЕУ.

Више о пројекту можете сазнати на сајту „Примењене носталгије“.

Изложба је отворена до 10. децембра 2022. године.

Facebook
Twitter
Email
Skip to content