Коришћење интернета у Народној библиотеци Србије

КАКО ДА СЕ ПОВЕЖЕМ НА ИНТЕРНЕТ ПРЕКО СВОГ РАЧУНАРА ИЛИ ТЕЛЕФОНА?

Постоје два начина прикључивања на интернет док сте у згради Народне библиотеке Србије. Свако корисничко место има обезбеђен кабловски прикључак за интернет, тако да свој рачунар можете уз помоћ кабла прикључити на интернет у свим читаоницама.

У корисничком делу Народне библиотеке Србије активан је eduroam систем за бежични приступ интернету. Овај сервис могу да користе студенти и запослени у образовним и научно-истраживачким институцијама Србије.

За више информација погледајте eduroam и корисници.

Лични рачунар или други мрежни уређај можете да користите на свом корисничком месту, у свим читаоницама и просторијама Библиотеке.

Сва корисничка места опремљена су прикључком за струју и интернет.

ПРАВИЛА КОРИШЋЕЊА ИНТЕРНЕТА?

Коришћење интернета као библиотечког ресурса намењено је искључиво информисању и истраживању корисника на пољу науке, образовања и културе.

Библиотека није одговорна за евентуалне грешке и нестанак података корисника проузрокованих нестручном употребом рачунара. Подразумева се да корисник има одређено предзнање о  коришћењу рачунара и да познаје етику на интернету, те да ће користити само поуздане мрежне изворе и да неће злоупотребљавати отвореност мреже и нашу спремност да понудимо све врсте мрежних услуга, бесплатан и брзи интернет у свим просторијама Библиотеке.

КОЈЕ ДИГИТАЛНЕ БАЗЕ ПОДАТАКА НИСУ ДОСТУПНЕ НА ИНТЕРНЕТУ, АЛИ СУ ДОСТУПНЕ У ЧИТАОНИЦАМА НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ СРБИЈЕ?


КоБСОН приступ страним научним часописима и књигама у електронској форми. Могуће је претраживање по свим параметрима, а доступност пуног текста обезбеђена је за сва издања у последњих десет година. Додатне информације можете добити у канцеларији бр. 269, која се налази поред Електронске читаонице.

Skip to content