Књижевни разговори на тему путовања као сневање и пловидбе без пртљага, а поводом објављене путописне књиге „Скице за пловидбу” Николе Поповића (Агноста, 2019)

Учествују:
доц. др Сергеј Мацура,
проф. др Милорад Маринковић и
Никола Поповић.
Модератор: Милена Ђорђијевић.


13.12.2019. у 19:00 h
Атријум Народне библиотеке Србије

Улаз је слободан.
Добро дошли!

Задовољство нам је да вас позовемо да 13. децембра, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на Књижевне разговоре чија су тема путовање као сневањa и пловидба без пртљага, а поводом објављене путописне књиге Скице за пловидбу Николе Поповића (Агноста, 2019).


Учествују: доц. др Сергеј Мацура, проф. др Милорад Маринковић и Никола Поповић.
Модератор: Милена Ђорђијевић
.

На књижевним разговорима инспирисаним књигом Скице за пловидбу Николе Поповића биће речи о путовању као доживљеном и сневаном, о другим и другачијим људима, о траговима њихових самосвојних живота као и о самом ритму путовања и музици која их прати.


Скице за пловидбу обухвата широк простор – од Африке, Северне Америке до Европе, која је, у овој књизи, уједно и њен почетак и исходиште. Аутор се посебно занима за историјско-политичке, гастрономске и музичке аспекте простора, али има посебну позицију из које све то описује, проматра и доживљава. Управо на том месту наступају сновидност, музика, другачији људи и духовност.


Никола Поповић (Сарајево, 1979) предаје италијански језик на Одсеку за музичку уметност Филолошко-уметничког факултета у Крагујевацу. Објавио је преводе књига Етореа Мазине, Симоне Винчи, Валерије Пареле и бројне преводе италијанских писаца у књижевним часописима. Аутор је критичких осврта из области филма, позоришта и књижевности, путописа и репортажа из Тогоа, Гане, ДР Конго и других земаља. Његова путописна проза Приче из Либана (Центар за културу „Градац”, Рашка, 2016) добила је награду Академије „Иво Андрић” за путописну књигу и повезивање култура. Превођен је на енглески и македонски језик. Био је главни и одговорни уредник часописа за књижевност, културу и друштвена питања „Босанска вила” у Сарајеву.

Добро дошли!

Facebook
Twitter
Email
Skip to content