EDL

European Digital Library Project – Пројекат Европске дигиталне библиотеке

Пројекат ЕDL је циљани пројекат финансиран од стране Европске комисије, у оквиру програма e-Contentplus. Пројекат координира Немачка национална библиотека. Пројекат је покренут у септембру 2006. са циљем да ради на укључивању у Европску библиотеку библиографских база података и дигиталних колекција националних библиотека из следећих земаља: Белгије, Грчке, Исланда, Ирске, Лихтенштајна, Луксембурга, Норвешке, Шпаније и Шведске, у Европску библиотеку. Пројекат ЕDL бавиће се и унапређењем вишејезичности на порталу Европске библиотеке, успостављањем сарадње између Европске библиотеке и других не-библиотечких иницијатива и ширењем маркетиншких и комуникационих сервиса Европске библиотеке.

Пројекат ЕДЛ је надградња пројекта Европске библиотеке, сервиса који финансира Конференција директора европских националних библиотека, која омогућава обједињени приступ електронским изворима и другим библиотечким сервисима које пружају европске националне библиотеке.

Укупни буџет пројекта износи 2.114 милиона еура. Пројекат је покренут у септембру 2006 и трајаће до краја фебруара 2008.

Skip to content