Циклус – Уметник у библиотеци – позоришна редитељка и драматуршкиња Тања Мандић Ригонат

УЖИВО на FACEBOOK налогу Народне библиотеке Србије
Атријум Народне библиотеке Србије

31/03/2022.

Задовољство нам је да вас позовемо да 31. марта 2022. године, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије, када ће у оквиру циклуса Уметник у библиотеци гостовати позоришна редитељка и драматуршкиња Тања Мандић Ригонат.

Модератор разговора: Милена Ђорђијевић.

Програм се може пратити и уживо онлајн преко званичне фејсбук странице Народне библиотеке Србије и у одложеном термину преко јутјуб канала.

У разговору са Тањом Мандић Ригонат биће речи о њеној режији, драматизацији и адаптацији дела Зли дуси Ф. М. Достојевског и Нора – Луткина кућа Хенрика Ибсена. Тим поводом, проблематизоваће се феномени слободе, самовоље, злочина, преступа као и одговорности човека спрам сопствених одлука, љубави и цене искрености.

Тања Мандић Ригонат дипломирала је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у Београду, у класи професора Дејана Мијача. Режирала је радио-драме по сопстевним текстовима и драматизацијама. Ауторка је збирке песама Мистерија срећног контрабаса и Из живота птица. Обављала је функције слекторке Стеријиног позорја, директорке Драме Народног позоришта у Београду, селекторке Међународног фестивала медитеранског позоришта „Пургаторије“ у Тивту и друго.

Режирала је на десетине култних позоришних представа међу којима су и адаптације и драматизације дела класика, као и савремених писаца: Лолита (В. Набоков), Иванов (Чехов), Госпођа министарка (Б. Нушић), Балкански шпијун (Д. Ковачевић), Путујуће позориште Шопаловић (Љ. Симовић), Госпођица Јулија (А. Стриндберг), Урнебесна трагедија (Д. Ковачевић), Бергманова соната (И. Бергман), Сексуалне неурозе наших родитеља (Л. Берфус) и друге. Драматизовала је дела Лолита (В. Набоков), Мртве душе (Н. В. Гогољ), Ђаво је био врућ (Ч. Буковски) и Зли дуси (Ф. М. Достојевски) и Дабогда те мајка родила (В. Рудан).

Добро дошли у Атријум Народне библиотеке Србије!

Facebook
Twitter
Email
Skip to content