Циклус Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу током септембра и октобра отворен за публику на локалитету на Косанчићевом венцу

31/08/2023.

Циклус Писац у библиотеци, вечери на Косанчићу у организацији Народне библиотеке Србије одржаће се ове године током септембра и октобра на локалитету на Косанчићевом венцу, месту срушене националне библиотеке у Другом светском рату.

Програм ће најпре бити посвећен ученицима основних школа и њиховим родитељима, потом љубитељима наивне и маргиналне уметности и савремене српске књижевности.

Овај циклус отпочео је 2013. године, а након петогодишње паузе обнављен је 2021. године када је обележено осам деценија од уништења зграде Народне библиотеке Србије и њеног готово целокупног књижног фонда у Другом светском рату на поменутој локацији.

Циклус је обнављен са циљем повратка писаца, књижевности и читалаца, као и других уметничких стваралаца, на Косанчићев венац, простор не само сећања, већ обнове и стварања.

ПРОГРАМ

  1. септембар 2023, 18 сати – Интерактивна дечија књижевна радионица Уроша Петровића.
  1. септембар 2023, 18 сати – Интерактивна дечија књижевна радионица Дејана Алексића.
  1. септембар 2023, 18 сати – О наивној и маргиналној уметности. Разговор са др Иваном Башевић Антић. Модератор: Милена Ђорђијевић.
  1. септембар 2023, 19 сати – Књижевни разговори. Гост: Слободан Владушић. Модератор: Милена Ђорђијевић.
  1. октобар 2023, 18 сати – Књижевни разговори. Гошћа: Даница Вукићевић. Модератор: Милена Ђорђијевић.
  1. октобар 2023, 18 сати – Књижевни разговори. Гост: Угљеша Шајтинац. Модератор: Милена Ђорђијевић.
Facebook
Twitter
Email
Skip to content